Veiga da Cunha

Location

Rua Veiga Da Cunha, nº27, Sintra - Lisboa

State

Project

Project

August 2023

Work

Area

400m²

Category

Rehabilitation | Residentials

Photography

In this pre-1950s building, the intervention aims to enhance the urban structure, harmonizing it with the surrounding environment through a contemporary spatial organization. It also seeks to improve thermal comfort and expand the existing structure while preserving its integrity. The intervention focuses on reorganizing the space, including the addition of a new floor to meet the needs of the family that will inhabit it.

Sketch

The height of the building was carefully considered, taking into account the context of the surrounding area, where most buildings have two floors plus a basement. The proposal seeks to align itself with the surroundings, maintaining the integrity of the façades and integrating them into a new structure that harmoniously combines different eras in a contemporary language.

Preserving the original façades, the intervention creates an addition that coexists harmoniously, respecting the memory of the place. The differentiation between the original structure and the expansion is emphasized through the different materials, textures and colors chosen. The cream tone at the base of the building contrasts with the stone on the façades and trim. The difference between the floors is subtly marked by color and contemporary design, creating a unique fusion between old and new.

Sketches

Work Gallery

MORE PROJECTS

Housing | Rehabilitation

Rua Fernando Palha nº39 e 41 - Lisbon

Project

Beato

Residentials

Bairro 14, Bom Sucesso, Vau - Óbidos

Project

Casa no Váu

Rehabilitation | Housing

Avenida da Marginal, nº7079 - Cascais

Project

Marginal 7079

Rehabilitation | Housing

Campo de Ourique, nº25 - Lisbon

Work

Louis Derouet 25

Talk to us

Let's go draw the future?

Inspired by our work?
We would be delighted to help you.